Cursussen

Voor de beginnende golfer organiseert US Golf drie soorten cursussen/trainingen.

Voor de startende golfer

Je hebt de introductie golf cursus: hierbij heeft een groep van max 10 deelnemers 4 lessen van een uur (bruto) rond de driving range, chipping field, bunker en putting green. Materiaal in de vorm van clubs wordt gratis ter beschikking gesteld. Hou rekening met kosten voor de balletjes automaat (ca 4 euro per les). Kosten 34,00 voor studenten, anderen betalen meer. Zie http://www.usc.uva.nl/.

Aanmelden uitsluitend bij de USC aan het nieuwe adres Science Park 306 (dus niet meer de Boelelaan). De eerstvolgende cursus, waarop je je kan inschrijven is op dinsdag 1 april (geen grap!). Steeds op dinsdag, steeds om 19.00 uur. Daarna  Na afloop van de cursus ontvang je een golfpaspoort en handicap 99, waarmee je op par3 banen in Nederland kan spelen. In Amsterdam is er een par 3 baan vlakbij de Arena en bij Waterlant in Amsterdam-Noord. Pro is Stuart Mathie (zie foto).
stuart mathie

Voor de golfer met een beetje ervaring, dwz handicap tussen 99 en 36

In plaats van de standaard GVB cursussen is er nu een stappenplan. Dwz er zijn gerichte handicap cursussen met het doel een lagere handicap te bereiken. Immers na afloop van de introductiecursus beschik je over handicap 99. Voor handicaps 72, 54 en 36 is steeds toestemming van de pro noodzakelijk om zo’n lagere handicap te behalen.
Bij voldoende interesse In mei organiseren we een (korte) cursus van een maand (steeds op de dinsdagavond om 20.00 uur, begint op 6 mei) om handicap 54 te halen voor diegene die beschikken over handicap 72. Kosten 95 euro p.p. Pro is Stuart Mathie (zie foto elders op deze pagina). Aanmelden door 95 euro over te maken op rekening nr 517.10.92 tnv US Golf te Amsterdam, onder vermelding van startdatum (mei of juni) en je mailadres, zodat we je kunnen bereiken voor meer info. Vragen je kan altijd mailen naar penningmeester@usgolf.nl of bellen 06-15600502.

Voor de handicap 36 of lager

Trainingsavonden in 2013 zijn:  24 april en 1, 8, 15 en 22 mei. Dus steeds op donderdag: 19-20 uur onder leiding van Stuart Mathie. Deze zijn gratis voor US Golf leden.

Handicap 36 examen eisen

Om Handicap 36 of lager te verkrijgen dien je een theorie examen af te leggen. het praktijkexamen, dat in de regel veel lastiger is, is komen te vervallen omdat je een stappenplan van handicap 99 tot 36 hebt gevolgd.

Theorie van het GVB

Het theorie gedeelte van het golfexamen duurt 60 minuten, is schriftelijk (multiple choice) en word afgenomen over de tijdens het spel meest voorkomende Regels, alsmede over de Etiquette en de Gedragsregels in de ruimste zin van het woord. Het is niet toegestaan om tijdens het examen gebruik te  maken van het regelboek of enig ander referentie matriaal. Het examen van de Golftheorie  bestaat in het algemeen uit 5 vragen over gedragsregels en 15 vragen over de Spelregels. Tenminste 15 van de 20 vragen dienen goed te worden beantwoord.