79/2

Ik weet niet wie van jullie in dienst is geweest maar ik ben van 79/2 en hoewel dat 34 jaar geleden is moest ik er vandaag opeens weer aan denken. Toendertijd kreeg ik van een sergeant op mijn donder omdat ik om de weg af te snijden een stukje over een grasveld liep. Ik stond paf, ik had er echt geen idee van dat ik iets verkeerd deed.
Vanmiddag raakte mijn afslag op hole vijf zo ver uit de richting dat de bal achter hole vier bij dat hokje terecht kwam. Ik liep daar naar toe en na het slaan van mijn bal liep ik over het bruggetje dat daar ligt weer naar hole vijf. FOUT, volgens de marshall die net aan kwam rijden. Ik had terug moeten lopen naar de afslagplaats en via de normale route mijn weg op hole vijf vervolgen. Ik was mij van geen kwaad bewust, waarom ligt dat bruggetje daar anders, maar volgens de marshall had ik moeten weten dat ik dat bruggetje niet mag gebruiken. Ik voelde mij net een klein kind, vooral toen ik ook nog de vraag kreeg hoe lang ik al op de Hoge Dijk golfde.

Ik heb nog gekeken op mijn scoreformulier maar kan geen regel vinden dat ik geen gebruik mag maken van de bruggetjes en ben benieuwd wie van jullie weet heeft van deze regel? Heeft iemand dat ooit ergens zien staan?

3 Antwoorden op “79/2”

 1. Guus,
  Ik sta paf! Wat een onzin van de marshall. Ik denk dat hij met het verkeerde been uit bed is gestapt.
  Ik zal jouw verhaal even doormailen naar Arvid de manager van de hoge dijk en vragen of dit klopt.
  Wel weet ik dat Ben de marshall vandaag niet echt happy was.

 2. Hoi Tom,

  Nogmaals dank voor je bericht. Heb het met Ben doorgenomen en er is zoals wel vaker sprake van een misverstand. Ben dacht dat de speler van hole 4 naar hole 5 liep en wist niet dat hij vanaf hole 5 had afgeslagen. Als spelers van hole 4 naar 5 lopen via die route kan het inderdaad gevaarlijk zijn en er is in principe vanaf 4 een andere looproute naar hole 5. Vervelend dat dit soort dingen voorkomen en het enige wat ik zou willen aanraden is om dit soort zaken altijd even na het golfen door te spreken met de Marshall. Voorkomt allerlei misverstanden en mogelijke irritaties,

  Vriendelijke groeten,

  Arvid

 3. Guus, wat de Marshall nu beweert is ONZIN. Misschien tijd dat deze man zich gaat verdiepen in de regels, maar ook bestudering van de “Decisions” zal geen overbodige luxe zijn.
  Zover ik weet, staan er geen witte paaltjes a/d rechter kant v/d sloot bij hole 5. Alleen als het ‘OB” is, ben je verplicht om opnieuw af te slaan.

  Voor de regel junkies onder ons de volgende vragen:
  Wat moet ik doen als: A– ik heb een afzwaaier/ slice op hole 5, en mijn bal ligt “OP” het bruggetje tussen hole 4 en hole 5, wat dan? B — na mijn afslag belandt mijn bal onder/ tegen de schuilhut bij hole 4? Wat nu?
  C –afslag vanaf hole 5. Wat moet ik doen als er witte palen staan langs de sloot (bij hole 5) en ik heb een enorme slice, en mijn bal gaat over de “OB” paaltjes( witte paaltjes ) en de bal belandt achter de green van hole 4. mijn bal ligt nu in de fringe van hole 4. wat nu?
  D — hole 6 — Wat moet ik doen als mijn bal op hole 6, na een slechte afslag, tegen de houtenpaaltjes ligt- de paaltjes langs de sloot (dus niet de rode / gele paaltjes).Met mijn volgende slag, heb ik in mijn back swing last van de paaltjes langs de sloot. Wat nu?
  E — op hole 6 sla ik een enorme “hook”, mijn bal gaat linksom en komt op het wandelpad tussen hole 6 en hole 7 (wandelaarspad tussen de 2 bruggen) wat nu ?
  note: in geen van bovenstaande vragen staat iets vermeldt op de score kaart.

Geef een reactie