Diehards slaan af

Al lopende werd duidelijk dat een diehard – vandaag Tom V, Roel, Erik, Andre, Harold en de twee Pieters – een diehard is als hij op de baan verschijnt en speelt. Er is geen plicht goed gehumd te zijn of goed te scoren. Toch scoorden met name Andre (35SP), Roel en Erik (beiden 34SP) naar tevredenheid op deze eerste dag van de US-diehardscompetitie. Voorlopig is er gekozen voor de eenvoudigste optie: om diehards te belonen voor het spelen in slecht weer, geldt de Stableford score verminderd met twee keer de weeronline score (1 is bar, 10 is zonnebaden). Hoe slechter het weer, hoe minder er van de score afgaat. Vandaag (weerscore 4) scoorde dagwinnaar Andre dus 35 min 8 is 27. De diehardskampioen is degeen die de beste score neerzet over vijf (?) rondes op een totaal van 13 speeldagen. Alles onder voorbehoud van goedkeuring door de TC.

5 Antwoorden op “Diehards slaan af”

  1. Misschien staat het iets vriendelijker om niet te werken met aftrek van punten, maar van toevoegen van punten bij moeilijke omstandigheden.
    Dat kan met hetzelfde principe als is voorgesteld. Maar dan: bij weersomstandigheid 10 geen bijtelling, bij 9 1 punt in de plus en zo voort. Dus bij weersomstandigheid 4 6 punten er bij!

    1. Ik ben het wel met Hans eens dat het leuker is om bonuspunten te krijgen. Ik vind zijn idee prima, maar dan wel de verdubbeling zoals eerder is voorgesteld. Dus bij weeromstandigheid 10 geen bijtelling, bij 9 2 punten erbij etc.

Geef een antwoord