Geslaagd matchplayweekeinde

Al is de winnaar nog niet bekend, vast staat dat de vorm – de US-matchplaycompetitie in één weekeinde spelen – een succes was. Ondanks een snijdend koude noorderwind, stonden we toch daar zaterdagochtend vroeg ballen op of naast de baan te slaan. Waterballen, bunkerballen, prachtballen. Allemaal hebben we ze gezien, geslagen en langs zien komen. Na een tussenpauze van twee uur (iets te lang) waarin men gezellig een hapje naar binnen kon werken, terwijl Guus als een volleerde illusionist de nieuwe flightindeling met speelkaarten tevoorschijn toverde, konden we verfrist weer verder. De eerste dag twee keer Holendrecht (ijs en ijs koud), de tweede dag ’s ochtends Bullenwijk met een lekker zonnetje en ’s middags afsluiten op een weer wat kouder en grijzer geworden Holendrecht. Tot het laatst bleef de wedstrijd spannend, met veel partijen die op de laatste of één na laatste hole beslist werden. Interessant ook de discussie na afloop, waarin ieder van de potentiële winnaars wedstrijdleider Guus van argumenten voorzag waarom juist hij – of zij – tot winn(a)ar(es) uitgeroepen zou moeten worden. Alleen Tjerk bleef teleurgesteld en met lege handen achter: zijn rotsvast geloof in ondergetekende werd niet beloond.

Echt iets om te herhalen, bijvoorbeeld in het najaar, of tijdens een van de weekeinden weg.

Sterkte Boudewijn en Diantha, die allebei geblesseerd moesten opgeven. Anders hadden jullie vast ook op het erepodium gestaan…

5 Antwoorden op “Geslaagd matchplayweekeinde”

  1. Geinspireerd door een opmerking van Faisel over het korte spel op de Abcoudebaan zitten we er aan te denken om nogmaals zo’n weekend te organiseren, maar dan op de Abcoudebaan. We spelen dan weer vier matchplaywedstrijden, maar daarbij mogen alleen de ijzers en de putter gebruikt worden. De winnaar is dan de shortplay kampioen van 2012. Misschien ergens in augustus?

  2. Faisel haalt die par 4’s wel met z’n ijzertjes, maar ik heb toch wel mijn driver nodig om te scoren.
    Het korte spel komt ook op de grote baan volledig aan z’n trekken. Met goed kort spel kan je juist scoren!!
    Verder is de Abcoudebaan prima, maar het risico op heel traag spel is mij te groot.

  3. Guus, goed idee!!
    Hans, zelfs als de green ( op een par 4 ) met de ijzers niet te halen zijn ( 2 slagen op de) dan blijft er een uitdagende korte slag naar de vlag. ( de wel bekende chip- en- putt slag). Daarom heet het een shortplay wedstrijd.

Geef een reactie