invoeren clubhandicap

Een aantal van onze leden spelen zo weinig dat zij niet een officiƫle handicap hebben. Elke keer als een van hen meespeelt hebben we dan weer gedoe over de handicap waarmee zij moeten spelen (is dat 36 of toch 54). Ik zou willen voorstellen om voor die leden maar een clubhandicap te hanteren. Zij beginnen dan op 54 en voor elke stableford score van boven de 36 gaan de pluspunten van hun handicap af. Om het verder simpel te houden kan hun handicap alleen maar zakken, hebben ze dus een hele slechte score, dan blijft de huidige handicap gewoon staan.

Voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag zou dat betekenen dat Annemieke met 21 stableford punten winnaar is geworden en dat haar handicap gelijk met drie verlaagd wordt naar 51. Coen had 19 stableford punten en zijn handicap wordt dan 53.

Wat vinden jullie hier van?

3 Antwoorden op “invoeren clubhandicap”

 1. Ik vind het prima. Nog beter zou zijn als men de gelopen kaarten echt als Q-kaarten in zou leveren, zeker voor spelers als Coen en Annemiek die ook nog eens op buitenlandse reizen mee doen en naar de prijzen mee willen dingen…

 2. Hoi Guuske,
  ik ben van mening dat golfers die hun GVB examen hebben gehaald in het ouwe systeem (lees oude gvb = Hcp 36) ook vanuit Hcp 36 moeten starten. Trouwens ,deze golfers hebben in het verleden meerdere keren (wedstrijden) gespeeld vanuit hcp 36. Dan kun als golfer niet plots starten vanuit Hcp 54 . Wil iemand meedingen voor de prijzen dan moet je minimaal vanuit Hcp 36 starten in een wedstrijd, ongeacht oude of nieuwe gvb- examen behaald! Het zou ook een motivatie moeten zijn voor deze golfers, om te laten zien dat zij het Nivo van Hcp 36 waardig zijn. Als het een Beginners wedstrijd is, dan kun je Hcp 54 tot hcp tot hcp 34.9 hanteren. Nu doen spelers van verschillende Niveau’s mee, en dan lijkt het mij meer dan redelijk om de bovengrens vast te stellen op Hcp 36, en niet 54!!!

 3. Spelers, die 5 of 6x per jaar spelen, hebben veelal geen handicap registratie. Mee eens dat die beginnen op 54 en de score van het afgelopen weekend moet worden aangepast hc 54. Coen & Annemiek komen wellicht dan beide boven de 18 uit en hun club handicap gaat dan omlaag. Omhoog kan niet.
  Deze regel geldt dus alleen voor spelers, die geen handicapregistratie hebben. Dat maakt de uitdaging voor deze groep ook groter.
  Formeel heeft Faizel gelijk, maar dat geldt wat mij betreft alleen voor spelers, die aan handicap registratie doen.
  Iets dergelijks formuleerde Harold zaterdag al.

Geef een reactie