Kerstdiner 2023

Gisteren vond het jaarlijkse kerstdiner plaats bij Dappertutto aan de Mauritskade. Als een restaurant zo’n naam heeft denk je natuurlijk dat de keuken gebaseerd is op verschillende landen en als je naar de gerechten op tafel kijkt lijkt dat ook wel te kloppen. Ik kan niet zo goed zien wie wat eet, maar het lijkt er op dat Coen en Annemieke voor hetzelfde hoofdgerecht hebben gekozen.Ik heb op de site van Dappertutto gekeken naar de menukaart en kwam er eerlijk gezegd niet uit. Op zich staan er op de kaart maar vijf hoofdgerechten (Melanzana alle parmigiana, Sedano di Verona risottato al barbera e radicchio con pere taleggio en nocciole, Cappello del prete al barbera con salsiccia, funghi e cavolo nero, Coniglio alla cacciatora en Saltimboca di spigola), maar er staan geen foto’s bij en dan wordt het moeilijk. Ik kan niet op het bord van Tom Ahlers kijken, maar omdat ik weet dat Tom gek is van boerenkool (een superfood) heeft hij vast gekozen voor het Hoedje van de priester (what’s in a name). Verder lijkt het erop dat Coen, Annemiek en Yvette voor hetzelfde menu gekozen hebben. Eerlijk gezegd denk ik dat zij op aanraden van Tom ook voor het Hoedje van de priester gekozen hebben. Volgens mij heeft Harold voor de konijn op de jagersmanier (wat dat ook inhoudt) gekozen en Keetje voor de aubergines. Eerst dacht ik voor Keetje aan de zeebaars, maar omdat zij er rode wijn bij drinkt, gok ik toch op de vis.
Opvallend is trouwens dat iedereen aan de rode wijn zit, zou de keuze zo beperkt zijn, of was Yvette zo goed over het merk rode wijn te spreken dat zij iedereen heeft kunnen overhalen?

Guus

Eén antwoord op “ Kerstdiner 2023 ”

  1. Wat leuk, zo een foto-interpretatie! Bijna goed zou ik zeggen, op een paar details na: Keetje toch wel de zeebaars, Coen &co het konijn, en ik de aubergine (melanzana); ook had je het bijna goed wat de wijn betreft: Yvette koos inderdaad voor wit, alleen in een donkere fles! Verder zoals ook te zien, was het heel gezellig.

Geef een reactie