Matchplay 3e ronde

Storm en regen, kortom omstandigheden voor echte kerels en vrouwen. Gevolg: klassement volledig door elkaar heen gewaaid met Tom als nieuwe koploper.

3 Antwoorden op “Matchplay 3e ronde”

 1. Ik wil niet moeilijk doen maar is het niet opvallend dat de lage handicappers bovenaan staan? Ik heb even gegoogled en kom nergens de regel tegen dat je het verschil in handicap met 3/4 moet vermenigvuldigen. Waarom doen wij dat dan?

 2. Guus, in principe heb je gelijk en is deze regel vaak van toepassing bij wedstrijden waar men nogal wel eens de duikboot er uit wil filteren. In het geval van matchplay is het wel gebruikelijk om ook een te groot slagen verschil iets te normaliseren.

  Je ziet bij de zomerkampioenschappen dat daar op basis van stablefordtelling de mid-handicappers meer kans maken. Een hoge handicapper is natuurlijk altijd bezig om zijn hip te verlagen tot een niveau waarop hij/zij meer competitief is en het spelletje ook beer onder de knie heft.

  Kortom de hoge hcp-ers zijn altijd de sjaak!

 3. Guus, je heb helemaal gelijk. Bij strokeplay gaat het om de beste bruto score ( lage hcp-ers wedstrijd). Bij stableford heb je meestal 2 varianten nl: a- wedstrijd volgens hcp table hanteren ( duikboten glippen hier doorheen).
  b- 0,75 x hcp = hier worden duikboten bij belangrijke stableford wedstrijden eruit gefilterd. Dit wordt Vaak gedaan bij open wedstrijden.
  Matchplay met hcp verrekening is de meeste pure vorm van golf( zoek maar op bij R&A). Het is een-tegen-een gevecht waarbij gaat dan om strategie en niet zo zeer om krachtverschil. In het laatste geval zorgt dit ervoor,dat golf op elk Nivo plezierig blijft. Welke wijsneus de nieuwe regel heeft bedacht? Hé Pietertje!!! Saluut, hasta pronto.

Geef een reactie