Mooie afsluiting van zomercompetitie 2011

Met een birdie op de 7e (en ook nog een op hole 13 op de Abcoude-baan) verzekerde Erik zich van de titel “Eclecticus van het jaar 2011” in de US-zomercompetitie. Daarnaast heeft hij de meeste birdies/eagles en nearies gescoord van alle US-golfers in deze competitie, met Faisel in zijn kielzog. En omdat hij afgelopen zondag ook nog dagwinnaar was met 34 SP, heeft hij een karrenvracht aan mooie US-Srixon ballen mee naar huis genomen. Het was ook prachtig golfweer, zonnig en met een licht briesje, jammer alleen dat we de competitie gedeeltelijk op de Abcoude-baan moesten afsluiten.

Als u deze rubriek al langer volgt, dan zal het niet meer als een verrassing komen dat het kampioenschap dit jaar naar ondergetekende gaat, die weer eens geen ballen mee naar huis nam maar wel keurig in zijn buffer speelde (32 SP). En dat ondanks het missen van alle par en birdie putts van tussen de 30 en 60 cm. Ach, zo heeft ieder zijn eigen verhaal over “the one that got away”, en dat is tevens het mooie van onze sport.

Volgende week begint de US-strokeplaycompetitie en hebben de lage handicappers eindelijk kans om echt te glanzen – althans, als zij meedoen. Dus heren (en dames) schrijft u zich snel in. Ik hoop dat ook Tom V, Boudewijn, André, Pieter (J en F), Tjerk en anderen zich vrij kunnen en willen maken om naast Faisel en Erik om een plek op het erepodium te willen strijden.

Geef een reactie