Q-kaart inleveren

Ik heb aan de handicap commissie van Olympus gevraagd of het nodig is om ook Q-kaarten met een score lager dan de buffer in te leveren en kreeg daarop onderstaande reactie.

In principe heb je gelijk wat betreft je handicap. Of je de kaart nu wel of niet inlevert, het resultaat voor je handicap is hetzelfde.
Echter, je (mindere) kaarten worden ook gebruikt voor andere dingen.

Twee voorbeelden:
1. Vorig jaar hadden we een lid dat zijn slechte kaarten niet inleverde. Hij had in totaal 8 kaarten, maar had er maar drie ingeleverd. Per 1 januari was zijn handicap INactief, de no-returns tellen namelijk niet mee.
2. Aan het einde van het jaar (of beter per 1 jan) wordt er een eindejaarsrevisie toegepast op je handicap. Speel je heel goed door het jaar, dan gaat je handicap extra naar beneden. Speel je heel slecht, dan gaat hij extra omhoog. Lever je je slechte kaarten niet in, dan zou je extra naar beneden gaan, terwijl je dat niet speelt. Staat stoer op kantoor, maar je scoort niet meer in de baan šŸ™‚

Als je je kaarten niet inlevert, dan ontstaat dus een vertekend beeld bij het begin van het nieuwe jaar. Dat levert ons potentieel meer werk op dan de kaarten te controleren en op te slaan.

Dus, maak er een gewoonte van ze altijd in te leveren!

Geef een reactie