Q-kaart

Ooit is het lopen van een qualifying kaart verplicht gesteld voor het meedoen aan de zomercompetitie. Ik snap de reden wel, als je nooit een kaart inlevert kun jij je handicap hoog houden en regelmatig een goede score neerzetten.
Waarschijnlijk hebben sommige die geen q-kaart lopen daar gegronde redenen voor en ik wil hen dan ook wel tegemoet komen. We kunnen sowieso hun score laten meetellen voor de longest drive, neary en eclectic. Hun stableford score wordt lastiger, maar we zouden scores onder de 36 punten gewoon kunnen accepteren. In dat geval is er immers geen sprake van competitievervalsing.

Wat vinden jullie er van?

3 Antwoorden op “Q-kaart”

  1. Mijn overweging geen kaart te lopen was de enorme dreiging van noodweer. Zou er een plensbui losbartsen, is de score van die dag niet reeel ten opzichte van de handicapverrekening. Het gaat er toch om dat je handicap een afspiegeling is van je werkelijk spelniveau. Dus het lopen van een ronde zonder kaart vond ik een redelijke wijze van handelen.
    Ik denk dat het nu aan de technische commissie is om te bepalen wat voor de toekomst de handelswijze wordt.
    Mijn score was overigens 25 punten met een neary op 6 en de longest op 9.

  2. Het is uiteindelijk aan de TC om ergens de grens te leggen van het wel / niet mee laten wegen van een non-qualifying kaart maar als zij al besluit om deze mee te laten wegen dan zou ik de grens wel aanzienlijk wat lager zetten (<30) dit om oneerlijke concurrentie te voorkomen. Misschien help ook de VGSS tabel (volg bijgesloten link).
    http://www.golfclubmiddenbrabant.nl/commissies/regel-a-handicap/jaarlijkse-herziening

  3. Er is geen enkele reden om geen Q-card te lopen. Als je altijd een kaart loopt, krijg je een eerlijke handicap. Ook flauwekul als alleen de eerste 9 holes lopen vind ik al manipulatie van de werkelijkheid. Kortom, wees eerlijk em loop altijd een (volledige) kaart. Dan weet jij – en de rest van de wereld – wat je waard bent.

Geef een reactie