Ruling inzake game open golf zandvoort flight Faisal, Roel, Dianthe en Guus

Mij bereikte het verhaal dat Faisal een 2 stroke penalty kreeg van Roel, toen zijn putt op de green de bal van Dianthe raakte!

Dit zou terecht zijn ware het niet dat Dianthe haar hole al had opgegeven en wat ongelukkig haar bal vanuit de hindernis op de green gooide (niet sloeg), in een Stableford-wedstrijd mag je de hole voortijdig stoppen met spelen als je geen punten meer kan scoren.

In dit geval was haar bal dus niet “in play” en wordt dus beschouwd als een “outside agency” en dan treed de volgende ruling in werking:

b. If a player’s ball in motion after a stroke on the putting green is deflected or stopped by, or comes to rest in or on, any moving or animate outside agency, except a worm, insect or the like, the stroke is cancelled.  The ball must be replaced and replayed.

De 2 stroke penalty was dus niet terecht en Faisal had gewoon zijn putt opnieuw mogen doen.
Ik denk dat de wedstrijdleiding er goed aan doet om Faisal voor die hole een stableford-punt toe te kennen en de score aan te passen in de stand van het wintercompetitie van 13 naar 14 stableford.

Roel volgende keer niet zo snel met het oordeel klaarstaan en Dianthe, je bal niet meer uit frustratie op de green gooien.
Welterusten allemaal…..!

Geef een reactie