Wedstrijdprogramma

Afgelopen donderdag hadden we een bestuursvergadering en natuurlijk hebben we het daar over het wedstrijdprogramma gehad.
Besloten is om de strokeplay competitie tot eind november te laten lopen (mits we zomergreens houden natuurlijk).
Daarna beginnen we aan de wintercompetitie. Net als voorgaande jaren willen we om de week op zaterdagmiddag een wedstijd spelen op een golfbaan in de buurt. Het jaarlijkse kerstgolf staat gepland op 17 december, houdt die datum dus even vrij.
Naast de wintercompetitie hebben we ook nog elke week op zondag starttijden op de Hoge Dijk. We weten nog niet hoe we die dagen vorm geven, maar we dachten aan een diehards competitie. Op de een of andere manier moet de weersgesteldheid in de score meewegen. Als iemand daarvoor goede ideeen heeft?
Van het voorjaar spelen we matchplay. In tegenstelling tot voorgaande jaren willen we het nu in twee dagen beslissen. We spelen dan twee wedstrijden van negen holes op een dag waarbij we gebruik maken van het Zwitsers systeem (spelers met gelijk puntenaantal spelen zoveel mogelijk tegen elkaar). De term Zwitsers komt overigens uit de schaakwereld, bij bridge schijnt het juist Deens te worden genoemd.

Geef een reactie