Weer geslaagde voorjaarsreis

De Toms/Tommen (V & A) kunnen gerust zijn. Op golfgebied zijn zij met hun scores van 40 en 32 resp. 33 en 39 (in ieder geval beiden 72 in totaal) voldoende gebleken om de voorjaarswedstrijd (beste van twee rondes) te winnen. De TC is er nog niet over uit hoe de definitieve volgorde te bepalen.

Verder drie mooie maar veschillende banen. De eerste, Ahaus, met zijn typische parkachtige maar verradelijke fairways – altijd een boom of een plas net waar je wilde spelen en vaak nauwe approaches – werd door sommigen truttig oftewel Engels gevonden. U begrijpt het: schrijver dezes kon en kan dat niet onderschrijven. Ook bizar: op de driving range vlogen de ballen heel ver en heel recht, op de baan gingen ze allemaal krom en kort (althans bij ondergetekende).

De tweede dag togen wij met zijn elfen naar De Koepel in Wierden. Ook een hele mooie baan, met weer verrassende waterpartijen die net buiten het gezicht om de hoek werden verstopt. In twee- en drietallen slenterden wij over de baan, slechts door een tweetal gehaaste en onbeschofte golfers (uit Amsterdam?) geplaagd. Uw verslaggever koesterde even de illusie dat hij met 35 punten goed gescoord had, maar Tom A en anderen (waaronder een Callaway golfballen weggevende Diantha) bleken nog mooier gescoord te hebben. Hoe dan ook, weer een prachtige en zonovergoten dag, bekroond met een voortreffelijke viergangen menu op onze thuisbasis. Diantha vertrok net voordat het nieuws uit Frankrijk doorsijpelde dat Na Li als eerste Chinese tennisster Roland Garros had gewonnen.

Zoals het hoort, ’s nachts slagregen en onweer en voordat wij Tom en Yvette een veilige reis en goede vakantie konden wensen (op weg naar Italie) scheen de zon alweer. Met zijn zevenen speelden wij twee rondes op de negenholes baan de Lage Mors. Mors als in moerassig, gokten wij. Veel water om de ballen in te verliezen. Hier, op de 18e hole toonde Reesja dat zij niet onderdeed voor Faisel, die al een dag (of misschien twee dagen) eerder succesvol een bal uit het water had geslagen. Trouwens, niet alleen water als kenmerk van deze boerenbaan (opgetekend door een toevallig openstaande microfoon). Ook de sprinklers met hun karakteristieke woesj, woesj, woesj, tji, tji, tji zorgden bij tijd en wijle voor een koude douche.

Verder veel gezelligheid en alles prima georganiseerd, waarvoor dank Andre.

Geef een reactie