GVB afgeschaft, handicap van 0 tot 99

Het GVB is afgeschaft om de toegankelijkheid op de banen voor beginners te vergemakkelijken. Al na een paar lessen kan jij handicap 99 verkrijgen, waar je op par 3 banen in Nederland kan spelen. Al onze cursisten van de kennismakingscursus krijgen na afloop een golfpaspoort, waarop de verrichtingen kunnen worden bijgehouden en stempels komen wanneer je op een baan hebt gespeeld.
De eerstvolgende barrière is HC 72. Hiervoor moet je op de golfcursus bewijzen dat je de beginselen beheerst. De pro bepaalt of je handicap 72 mag hebben. De volgende barrière is hc 54.
Weer moet de pro bepalen of je dit niveau aankan.
De volgende stap is HC 36. Om dit te bereiken dien je het theorie examen met goed gevolg te hebben gedaan.
Resumé. De opstap naar golf op een baan te spelen is aanzienlijk vergemakkelijkt.
US Golf biedt in mei 2013 een handicap cursus, bestaande uit 5 lesuren aan voor bezitters van handicap 99. In juni volgt een handicap 54 cursus, eveneens bestaande uit 5 lesuren.

6 Antwoorden op “GVB afgeschaft, handicap van 0 tot 99”

  1. Waar gaat dit in hemelsnaam naar toe?!
    Slecht besluit van de NGF en typisch weer iets dat in Nederland wordt geregeld.
    Het oude systeem was goed en dit geeft alleen maar meer vervuiling op de banen.
    Laat iedereen het nu maar toegeven dat je niet op een flight voor je zit te wachten die er echt nog niks van bakken. Juist die grens van 36 was mooi om er geen ergenisrondje van te maken.
    Kortom ik ben er niet blij mee!

  2. Ik heb van Stuart begrepen, dat het aantal tees per hole van 4 naar 6 gaan, zodat handicappers 36-54 vanaf een andere tee afslaan om zo het tempo er in te houden. Ik weet niet in hoeverre de acceptatie is van de golfbanen voor hoge handicappers. Waarschijnlijk kunnen hc 54+ alleen op de Abcoudebaan spelen.

Geef een reactie