voorjaarsreis 2019 Sivry

Gelegen aan het Meer van Kanters (zie foto) melden de eerste golfers zich al op de woensdagavond in Sivry. Een copieuze maaltijd werd verorberd in het nabij gelegen Santenay, bekend van zijn uitstekende wijnen.

Nog voor de eerste golfwedstrijd meldde zich ook nog een golfer, die met de motor de reis via Parijs en Auxerre had volbracht. Parkeren kon makkelijk op het uitgestrekte grasveld rondom de percelen van de familie Kanters/Eschauzier.

Het golfen was vooral een strijd tussen Boudewijn, Harold en Yvette.

De familie van Voorthuizen had speciaal voor diegene die niet 3 dagen achtereen wilde golfen, een race fietsen expert (Karel, zie foto links) uitgenodigd om vooral de venijnige klimmetjes  in Bourgogne te bedwingen. Deze expert bleek ook een deskundige te zijn om een verdwaalde stier, die ’s nachts in het meer van Kanters was beland , met hulp van de brandweer  er weer uit te halen.

Nicolette zorgde ervoor, dat er dagelijkse voldoende drank en eten aanwezig was en prepareerde het avondmaal. Gelukkig konden we elke avond buiten dineren. En daarna natuurlijk de lang verwachte pubquiz.

Er waren 3 teams: de mannen, de vrouwen en het hybride team.
Het was spannend tot de laatste vraag, maar natuurlijk begrijpt iedereen, dat het Hybride team heeft gewonnen.

De zaterdagavond was het hoogtepunt een BBQ olv maistro Kees, en natuurlijk wachtte iedereen op de uitslag bekend gemaakt kon worden, wie het golftournooi had gewonnen.

Helaas wachten we nog steeds op de uitslag, want het was onduidelijk of Yvette of Boudewijn de winnaar was. Om de discussies over de uitslag te pareren werd er naar de champions league gekeken en al snel verplaatsten de discussies zich of het wel of niet een penalty was in de 1e minuut van de voetbalwedstrijd.

Kortom een geslaagde voorjaarsreis dankzij vooral de gastvrijheid van Nicolette en Kees.

Eén antwoord op “ voorjaarsreis 2019 Sivry ”

Geef een reactie