Guus is jarig en verkoopt zijn huis

Onze actieve wedstrijdleider 2014 Guus, een West Fries, viert al weer zijn zoveelste verjaardag. Als klap op de vuurpijl heeft hij ook zijn prachtige woning in het Utrechtse museumkwartier (onder voorbehoud) verkocht. Guus houdt van het lekkere Noord Hollandse weer, dwz gure wind- en regenvlagen gekoppeld met de geur van bemeste aarde. Daarom keert hij waarschijnlijk binnenkort terug naar zijn roots in (Wester)koggenland.
Westerkoggenland? Ken je dat niet. De gemeente was ontstaan op 1 januari 1979 door samenvoeging van de gemeenten Avenhorn, Berkhout, Oudendijk en Ursem. Op 1 januari 2007 is de gemeente op haar beurt samengevoegd met Obdam tot de nieuwe gemeente Koggenland. De gemeentenaam refereert aan de historische Kogge uit de middeleeuwen. Zo’n kogge of cogge bestond meestal uit 4 of 5 dorpen of bannen en was een rechtsgebied. Guus komt eigenlijk uit Ursem, waar hij in de plaatselijke handbalclub furore maakte als intelligente handballer.
Waarschijnlijk wordt de golfbaan in Spierdijk zijn nieuwe thuisfront, want ook Spierdijk valt onder Koggenland. Deze golfbaan staat al op de lijst om weer opgenomen te worden op de lijst van het US Golf winterkampioenschap.
A.s. zaterdag bij de kerstgolf kunnen we hem uitgebreid feliciteren šŸ™‚

Geef een reactie