Start Zomercompetitie

KNMI voorspelt 19 graden en een verkoelend briesje. Ideale start van de Zomercompetitie. De competitie telt dit jaar 20 speelronden en loopt daarmee tot en met het weekend van 20 augustus. Spelvorm stableford waarbij de beste 8 scores tellen. Tevens loopt dan het eclectic, birdie, neary en longest drive klassement. Nieuw dit jaar is dat er geen balletjes meer te verdienen zijn met een birdie. Dat is zo 2015! Wel uiteraard balletjes voor de dagwinnaar, neary en longest drive.

Eclectic klassement
Per deelnemer wordt per hole de laagste score van al haar of zijn scores in de wedstrijden bijgehouden. Aan het einde seizoen wordt de netto score berekend door 50% van de exact handicap (aan het begin van de laatst gespeelde wedstrijd) af te trekken van de bruto score. De persoon met de laagste netto score is de winnaar. In het geval van ties wint de laagste handicap.

3 punten Birdie klassement
Per deelnemer wordt per wedstrijd bijgehouden hoeveel keer een persoonlijke Birdie (m.a.w. iedere hole waar 3 stableford punten worden behaald) wordt gemaakt. De deelnemer met het hoogste totaal wint. In het geval van ties wordt, aansluitend op de laatste wedstrijd, een putwedstrijd georganiseerd. Winnaar is degene met de minste puts over 3 holes.

Startopstelling 3 april:
14.00 Pieter J, Pieter F, Tjerk (heerlijk 3x Lammers)
14.10 Gertjan, Dirk Jan, Roel, Kees
14.20 Harold, Erik, Henk, Faisel